kupolni-kashtikupolni-kashti
Сподели

Конструкция тип ЮРТА

Готовите конструкции на юртите са здрави и надеждни, изработени в Русия от екологично чисти и безопасни материали. За производството им се използва рендосана иглолистна камерно изсушена дървесина, обработена с екологичен импрегнант въз основа на естествен восък. Ние предлагаме тези необичайни къщи, които се отличават с ергономичност, надеждност и качество. Юртата ще зарадва собствениците не само с външния си вид, но и със своята безопасност, устойчивост на всяко време, комфорт и удобство в живота. Предлага се и изпълнение от LVL конструктивна дървесина.

konstrukcia-tip-urta
konstrukcia-tip-urta

Защо да изберете конструкция тип Юрта?

Конструкция-юрта-U12-1
свобода в дизайна

Никакви стълбове и прегради няма да попречат на изпълнението на всички дизайнерски идеи. Прозорците и вратите се монтират навсякъде в конструкцията.

Лесен монтаж. Спестявате време, енергия и пари!

Юртата е възможно да се монтира върху пилотна основа. Използваме висококачествени патентовани крепежни елементи, което позволява бързо и самостоятелно да сглобите конструкцията с двама души за 1-3 дни по всяко време на годината без специални инструменти или оборудване.

Комплектът за самостоятелен монтаж включва:

 1. Готова куполна конструкция.
 2. Монтажни подложки (шперплат)
 3. Болтове, гайки, шайби, дюбели
 4. Инструкции за сглобяване
  Време за монтаж: 1 ден
  Срок за доставка: 20-40 работни дена
Оригиналност

С естетично-футуристичния си вид, юртата ще се впише хармонично в естествения пейзаж.

устойчивост

Конструкциите са от висок клас, самоносещи и притежават висока якост и устойчивост на неблагоприятни атмосферни условия. Юртата е проектирана да издържа на всички натоварвания от вятър и сняг дори в най-северните райони.

по-евтино е

Малките размери на детайлите на конструкцията спестяват логистични разходи, а крайната цена е ниска в сравнение с тухлени къщи. Няма нужда да се използва скъпо специално оборудване по време на монтажа - това определя ниската стойност на сметката за строителство. В юртата топлината се разпределя равномерно в цялото пространство. По-малки разходи за отопление.

Базов комлект материали

Всеки комплект включва: конструкция от Бор или LVL, подови конструктивни греди (носещата дървена конструкция се изгражда върху точков фундамент с винтови пилоти и повдигната над земята конструкция от импрегнирани греди) и облицовка. Комбинирайте конструкцията с облицовка по избор:

Шиндли от Лиственица + летви и контралетви

Дървените шиндли от лиственица са екологичен материал, позволяващ на къщата да диша и притежава изключителна влагоустойчивост и трайност (клас 1 в съответствие с изпитване съгласно стандарт EN 15083-1 (EN84). Издържат дълги години, без да променят технологичните си характеристики, т.е не гният, не могат да бъдат изядени от инсекти, не се цепят, пукат, измятат и т.н. Облицовката с дървени керемиди се полага в три слоя и дава отлична звуко и топлоизолация.

Шиндли от Елша + летви и контралетви

За разлика от шиндлите от лиственица те са по-тънки, по-гъвкави и по-лесни за облицовка на сферична повърхност.

OSB фабрично нарязан

Влагоустойчив OSB-3, дебелина 15 мм. Точно изрязване на OSB според формата на секциите на конструкцията, всичките елементи са номерирани.
Предимства при поръчка на фабрично нарязан OSB:

 • OSB плочите се режат с помощта на високо прецизно оборудване, точно според размера на секциите.
 • Ще спестите време за монтаж и ще предотвратите грешки. Не е нужно да купувате или правите нещо на място.
 • OSB-3 е с повишена здравина и устойчивост на влага.

Тента с прозрачни отваряеми части

Тентата е архитектурен PVC текстил, 650гр., който не поддържа горене. Прецизно заваряване с високочестотни токови машини. Абсолютна свобода в изпълнението на прозрачни отваряеми части. Възможно да се оборудва с мрежа срещу комари. Възможност на изпълнение на отвори за вентилация и за коминно тяло.

Цялостно изпълнение до ключ. СФЕРАТА 123 предоставя цялостен пакет услуги за изграждане на оригинални сгради.

Пакетът включва консултации, проектиране, доставка и монтаж на готови дървени конструкции и строителство. Проектантски екип и строителна бригада са в постоянна обратна връзка. Предлагаме комплексна услуга, която започва с индивидуален проект за дървена къща съгласно Вашите конкретни изисквания и завършва с реализацията на готова къща до ключ със следните етапи:

 • Изграждане на точков фундамент с винтови пилоти и повдигната над земята конструкция от импрегнирани греди. Възможно е изпълнение на подиум-тераса с декинг около купола
 • Монтаж на носеща конструкция на купола
 • Монтаж на ограждаща конструкция
 • Монтаж на дограма за врати и прозорци
 • Монтаж на външна облицовка
 • Полагане на топлоизолация с минерална вата или еко-вата
 • Изграждане на комуникации: ел.инсталация, вентилация, водоснабдяване и отопление
 • Подови настилки, монтаж на вътрешни преградни стени, довършителни работи

Отстъпка 10-15%

При поемане на цялостно изпълнение от СФЕРАТА 123 ЕООД получавате отстъпка от цената в зависимост от избраната конфигурация. Списъкът с услуги включва монтаж на
конструкцията, изолация и пароизолация, монтаж на преградни стени,
прозорци и врати, подове, електрическа и ВиК инсталация.

СФЕРАТА 123

Нека те почерпим с вдъхновение

Ще се радваме да се присъединиш към FB групата. Вдъхновението на
Сферата 123.
chevron-up