kupolni-kashtikupolni-kashti
darveni-kashti-dagovidni-gredi

КОНСТРУКЦИЯ ОТ ДЪГОВИДНИ ГРЕДИ

СТАБИЛНА КРАСОТА
ГРЕДИТЕ
Слоесто-слепена дървесина

Масивните огънати греди са изключително красиви. Те са произведени фабрично и са сертифицирани, като само ние ги залагаме в стандартната оферта. Слоесто-слепената дървесина, от която са произведени гредите, е с по-ниска топлопроводимост, а трайността на такава конструкция може да достигне столетие. Тя притежава абсолютна геометрична стабилност и по-голяма здравина в сравнение с обикновена дървесина, като не се напуква.

Самоносеща сферична
конструкция

Сферичната форма притежава прекрасна самоносеща способност и отпада необходимостта от вътрешни поддържащи елементи - колони и греди. Това дава уникална свобода в дизайна на пространството и позволява изграждането на второ, а при по-големи диаметри на куполите и на трето ниво.

СЕИЗМИЧНА УСТОЙЧИВОСТ

Дървената сферичната конструкция (смърч с клас на якост GL24 в съответствие с EN 1194 и нормени показатели в съответствие с EN 386) е най-устойчивата от всички  съществуващи, със защита от ураганни ветрове със скорост до 250км/ч. и земетресения (при стратодезически купол с осева симетрия, конструктивното натоварване се разпределя равномерно). Стандартите, проектирането и контролът по изпълнението на проектите са изградени въз основа на специална карта на сеизмичността в страната. За София например издръжливостта на сградите при трус се изчислява до 9-та степен.

ВЛАГОУСТОЙЧИВОСТ

В дървената къща няма остатъчна влажност. Вътре е сухо и приятно, особено ако е строена с ивични основи от бетон или камък. Слепените дървени конструкции успешно служат в сгради с агресивна среда, например химически складове и помещения с висока влажност като басейни, тъй-като дървото не е хигроскопично и не пренася влагата.

ПОЖАРОУСТОЙЧИВОСТ

Пожароустойчивостта на слепен дървен материал е в пъти по-висока от тази на другите дървени материали и на металните конструкции. В случай на пожар конструкцията не изгаря, а тлее. При температура до 900 градуса тя запазва носещи свойства повече от 45 минути – достатъчно време, за да се спасят хората. Това се постига чрез: увеличен размер на напречното сечение на гредите; защита на дървените елементи с негорими (клас А1, А2) или с много ограничен принос (клас B) материали; употреба на 100%  пожароустойчива каменна вата.

logo-sferata-kupolni-kashti-i-glemping-kupoli

Смяташ ли това предимство достатъчно за покупка?

Дори и да е така, не пропускай и другите уникални предимства.
chevron-up