kupolni-kashtikupolni-kashti
Kupolni-kashti

Куполни къщи

СФЕРА НА СВОБОДА
КОНСТРУКЦИЯ
Запознайте се отблизо

СТРАТОДЕЗИЧЕСКИЯТ КУПОЛ с осева симетрия оформя пространство под дъговидни греди, обляно в светлина. Огромният обем от въздух в помещенията и визуалната връзка с небето и околната природа ще Ви пренесат в ново измерение, много различно от познатото до сега усещане за ниски тавани и ъгли, присъстващи в повечето апартаменти. КОНСТРУКЦИЯТА И ОБЛИЦОВКАТА Е ОТ ДЪРВО, а то подобрява вътрешния микроклимат по отношение на влажност и шумоизолиране и придава на помещенията несравними с нищо друго уют и топлина.

Дишаща облицовка от дървени керемиди, притежаваща изключителна влагоустойчивост и трайност повече от 50 г. (клас 1 в съответствие с изпитване съгласно стандарт EN 15083-1 (EN84). Тя се полага в три слоя и дава отлична звуко и топлоизолация.

Носеща конструкция от масивни дъговидни слоесто-слепени греди от иглолистен дървен материал, произведени фабрично и притежаващи всички необходими сертификати, импрегнирани срещу огън и инсекти. Допълнителни греди и дъски.

Стени: влагоустойчиви OSB плоскости, високо паро-пропусклива мембрана, минерална каменна вата 20см., въздухонепропусклива мембрана. Използваме материали без формалдехид в състава си.

Битумна хидроизолационна мембрана, изолация, замазка, аквапанел, саморазливна замазка, OSB, дървена скара с минерална каменна вата, хидроизолационна мембрана, подово покритие.

Минерална вата между гредите, гипсокартон, мембрана, OSB стъпкова вата, плаващ под, OSB, подложка, звукоизолация, подово покритие.

Дървена ламперия, обработена с натурални масла и вакси.

Дървена дограма за прозорците от трислойно слепени дървени профили с троен стъклопакет (U-фактор 0.6 W/(m²K) с покритие масло на растителна основа. Сертифицирани за нискоенергийни и пасивни къщи.

В централната част на върха на купола е монтиран кръгъл прозорец.

Електроинсталация (включително доставка и монтаж на  ел.табло, оборудвано с дефектнотокова защита, ключове и контакти), ВИК с предвидена шумо-изолираща система.

ПРЕДИМСТВА
Екологична архитектура
УНИКАЛНИ ПРЕДИМСТВА
Само от СФЕРАТА 123

Най-хармоничната форма за живот е кръгът (купол). Липсата на остри ъгли създава приятна чиста енергия. В проектирането на куполите влагаме закона за Златното сечение, а такъв дом е в хармония с природата структурира в нас баланс, съвършенство, спокойствие и пълнота.

Конструкция от дъговидни греди

Гредите са изключително красиви и се произвеждат фабрично от слоесто слепена сертифицирана дървесина. Само с тях се постига абсолютно правилната сферична форма на купола - без сегментиране.

Облицовка с дървени керемиди

Външната облицовка на купола е от дървени шиндли от сибирска лиственица, канадски кедър или термоясен, положени в 3-4 слоя и се предлага само от Сферата 123. Този материал придава неповторим облик на къщата.

Висока енергийна ефективност

Сборът от ефектите на формата на куполната къща, дървената конструкция, облицовките, високият клас дограма и изолациите осигуряват много добри топлоизолационни характеристики.

ЧЗВ
Въпроси от наши клиенти

Няма проблем! Първата стъпка е покупка на земя. Ако сте в процес на избор, нашият архитект може да Ви даде консултация относно възможностите на конкретния парцел. Направете запитване, изпратете скицата и споделете какъв диаметър къща желаете и ние ще Ви кажем какви стъпки следват.

Носещата дървена конструкция е много лека и позволява да бъде монтирана върху единични бетонови фундаменти или ивичен фундамент, които да бъдат разположени върху най-разнообразни почва и релеф и труднодостъпни места, например планински центрове за отдих, заслони и др. Това се осъществява много по-лесно и бързо в сравнение с конвенционалното строителство.

Срок на изпълнение: 2 месеца за куполна къща с D 7,5м; 3 месеца за D 10м и 4 месеца за D 13м от датата на приемане на основите.

Характеристики на бетона:

1. Тежка конструкция, която принуждава сериозни изкопни работи и води до оскъпяване на изпълнението.

2. Липса на гъвкавост и слаба устойчивост на сеизмични усуквания.

3. Нужда от голям брой носещи елементи, което води до повишаване количеството на използвания материал и отнемане от свободното вътрешно пространство.

4. Проявява хигроскопични свойства, което води до поддържане на висока влага в конструкцията. 5. Бетонът поглъща топлината от помещението.

Характеристики на дървената къща:

1. Сферичната конструкция е самоносеща и няма необходимост от поддържащи елементи. Тя е надежна и се отличава с изключителна сейзмична устойчивост поради това, че конструктивното натоварване се разпределя равномерно.

2. Дървото е изключително устойчиво на усуквания и ако дървената конструкция се проектира и изпълни както трябва, то няма земетресение, което да може да разруши такава къща.

3. Дървото не е хигроскопично и не пренася влагата. Ето защо усещането в дървена постройка е по-уютно, по-чисто и по-сухо.

4. Дървената конструкция на куполна къща е 5 до 10 пъти по-лека от стомано-бетонова конструкция и позволява по-икономично фундиране.

Дървените керемиди имат дълъг период на експлоатация - минимум 50 години, без загуба на естетични и функционални качества.

Пожароустойчивостта на слепения дървен материал е няколко пъти по-висока от тази на всички други дървени материали, както и от тази на металните конструкции. В случай на пожар конструкцията не изгаря, а тлее. При температура до 900 градуса тя запазва своите носещи свойства повече от 45 минути - това е достатъчно, за да се спасят хората.

Твърдо Да! Ние предлагаме завършен продукт до ключ (отключвате новата си къща и се нанасяте). Не получавате отговори като: „до тапа-шпакловка-замазка“; „частично завършени“ или с опция „надграждане до стандарт „пасивна къща“ на по-късен етап“. Съветваме Ви, когато сравнявате нашата оферта с друга подобна, да обърнете внимание на реалната степен на завършеност и дали офертата предвижда изграждането на абсолютно всички инсталации. При нас степента на тази завършеност е включена в цената и изглежда така:

• Електро (включително доставка и монтаж на ел. табло, оборудвано с дефектнотокова защита, ключове и контакти)

• ВиК (включително санитарно оборудване, бойлери, с предвидена шумоизолираща система и шумоизолираща вата)

• ОВК: вентилационната система с рекуперация Zehnder в комбинация с канален климатик
Mitsubishi Electric.

Базовата цена е тази, която виждате полето за конфигурация, без да добавяте допълнителни опции. Тази цена включва:

1. Изграждане на дървена подова конструкция и носеща конструкция на купола от дъговидни носещи слоесто слепени греди от иглолистен дървен материал.

2. Доставка и монтаж на ограждаща конструкция и изолации.

3. Доставка и монтаж на външна облицовка.

4. Доставка и монтаж на дървена дограма.

5. Изграждане на каркасна дървена конструкция на вътрешни стени. Облицовки: в сухи помещения - ламперия; в мокри помещения – ГКЛ+плочки.

6. Изграждане на вътрешни инсталации: Електро (включително доставка и монтаж на ел.табло, оборудвано с дефектнотокова защита, ключове и контакти), ВиК.

7. Доставка и монтаж на подови настилки – дюшеме и трислоен паркет, подови плочки в баня.

8. Доставка и монтаж на интериорни врати

Не включваме мебели в цената. Предлагаме проектиране на интериор и можем да Ви съдействаме в изработката на корпусни мебели (за вграждане) по поръчка.

logo-sferata-kupolni-kashti-i-glemping-kupoli

Запознай се с различните диаметри

Разгледай основните параметри на всеки размер куполна къща.
chevron-uparrow-right