kupolni-kashtikupolni-kashti
Za-nas-kupolni-kashti

За нас

ФУНДАМЕНТЪТ НА ТВОЯ ДОМ
Е ВЪТРЕ В ТЕБ
Нашата история
От икономичен вариант на къща до хармонизиращ уникален купол

Много хора са привлечени от идеята за енергоспестяваща къща. След проучвания за максимално икономична къща за проект на енергийно-автономно селище инж. Алина Попова открива, че дървените куполни къщи позволяват много лесно постигане на голяма икономия. Тя въплъщава този извод в основаването на фирма Сферата 123 ЕООД на 24 октомври 2017 г. с основен предмет на дейност: Проектиране и строителство на купoлни къщи и сгради.

Идеята

"Идеята дойде от дипломната ми работа с тема „Автономно захранване на затворен комплекс“ и моята задача бе да избера максимално икономичен вариант на къща. Избрах куполна форма поради положителните характеристики относно спестяване на енергия за климатизиране. След това нарисувах начина, по който исках да живея. На защитата единственият въпрос беше: колко ще струват къщите и кога ще ги построя. След години усилена работа аз и екипът реализирахме първата куполна къща в гр. Бяла, Варна.“

инж. Алина Попова
Развитието

Вярвайки, че това направление в строителството – куполните къщи, тепърва ще се развива, решихме да предлагаме на българския пазар и търсените дървени стратодезични глемпинги - леки преместваеми куполни конструкции в партньорство с утвърден производител в Русия.

НИСКОЕНЕРГИЙНА ИЛИ ПАСИВНА КЪЩА

Изпълнението на нискоенергийната къща се отличава с по-висок клас изолация и дограми, сертифицирани за нискоенергийни и пасивни къщи и вентилационна система с рекуперация. По желание на клиента, къщата може да отговаря на изискванията на комфорт и енергийна ефективност на немския стандарт Пасивна къща. Тя задоволява преобладаващата част от нуждите си от топлинна енергия от пасивни източници (слънчева енергия, отделена топлина от обитатели и уреди).

Леки дървени конструкции - глемпинги

Това са преместваеми постройки, които лесно могат да се поставят на всякакъв терен и служат за временно настаняване.

Нашата визия
Комфортен и устойчив начин на живот в хармония с природата
Искаш да създадеш Дом, пространство на хармония и любов за теб и семейството ти. Какво трябва да осъзнаеш, за да построиш това пространство? Върху каква основа да го изградиш? Фундаментът на твоя Дом е вътрешно състояние, намерение, осъзнаване, цялостност. Важно е да разбереш истинското желание на сърцето ти. Тогава всеки миг от строителството ще се случва по най-прекрасния начин. Готови сме да го въплътим заедно.
МИСИЯ

Създаване на енергийно ефективни, хармонизиращи дървени куполни къщи, които да бъдат основа на устойчиви еко-селища

НАШИТЕ ПРИНЦИПИ
Предлагаме най-доброто решение с любов и грижа

Нашите потенциални клиенти са хора, които се интересуват се от екологично строителство близко до природата и далеч от големия град, пълен с отрицателни въздействия. С грижа, уважение и поглед към бъдещето Ви предлагаме абсолютно нова концепция за екологичен дом, отговарящ на последните тенденции за енергийна ефективност с висок стандарт и качествено изпълнение.

ЗАЩОТО ОБИЧАМЕ ХАРМОНИЯТА
Осигуряваме най-подходящи условия за извисяване на съзнанието на човека.
Гарантирано
от Сферата 123
1. максимално здравословна среда на живот

В Сферата 123 държим всички вложени материали и технологии да осигуряват максимално здравословна среда на живота на хората. Масивни огънати дървени греди, дървена ламперия и дюшеме отвътре, изолация от екологична минерална вата, външна облицовка с дървени керемиди – солидно решение, осигуряващо уникален комфорт за дълги години напред.

2. качествено изпълнение

Един от нашите принципи е качествено изпълнение до ключ с внимание към детайла. Конструкцията в нашия случай е най-качествена и солидна на пазара, но тя е малка част от цялостното строителство. Смятаме, че то трябва да се изпълнява от начало до край от квалифицирана компактна бригада, тясно специализирана в изграждането на дървени къщи, с голям опит на работа и ние разполагаме с такава. Не се отнасяме позитивно към допускането на неквалифицирани хора до строителния обект.

3. цялостен завършен продукт

Изключително важно за нас е изпълнението да е цялостно, съгласно интериорен проект, като с това предоставяме огромно предимство за клиента. Той може да се възползва от услугата на интериорен дизайнер, който на професионално ниво ще разработи индивидуален интериор, отговарящ на специфичните потребности. Тук още на ниво проектиране комплексно се мисли за всички необходими елементи и системи. Така накрая получавате нещо наистина стойностно: дизайнерски продукт - къща, която е функционална, хармонично подредена и която ще Ви радва дълги години.

logo-sferata-kupolni-kashti-i-glemping-kupoli

Искаш ли да научиш повече?

Разгледай интересни статии и новини.
chevron-uparrow-right