kupolni-kashtikupolni-kashti
Сподели

СТРАТОДЕЗИЧНА КУПОЛНА КОНСТРУКЦИЯ

Стратодезичната рамка е със заоблена форма, образувана от пресичането на вертикални и напречни ребра. Стратодезичните куполни къщи отварят нови възможности за онези семейства, които искат да построят евтин и удобен дом. Разгледайте готови куполни конструкции с диаметър от 5 до 14 м, а също така и изключително практични предложения: удължена и висока стратодезична куполна конструкция. Предлагат се и в изпълнение от LVL конструктивна дървесина.

Кръгла форма

Висока форма

Удължена форма

Защо да изберете Стратодезична куполна конструкция?

Стратодезична куполна конструкция
Конструктивен материал по избор - 3 вида

КАМЕРНО ИЗСУШЕНА ДЪРВЕСИНА ОТ БОР

За производството се използва рендосана иглолистна камерно изсушена дървесина, обработена с екологичен импрегнант въз основа на естествен восък, а също така с огнезащитен и биозащитен препарат.

LVL КОНСТРУКТИВНА ДЪРВЕСИНА

Иновативен многослоен дървесен материал, отличаващ сe с изключителни механични и носещи показатели, средно с 20-30% по-добри от конструктивната дървесина клас GL24h и водещи до намаляване на теглото на конструкцията. Позволява постигането на абсолютно правилна сферична форма. Това изпълнение е по-основателно и с по-добри показатели за енергийна ефективност.

ШПЕРПЛАТ

Този уникален материал демонстрира изключителна устойчивост, отлични якостни показатели и хомогенност по цялата си равнина. В следствие на визуалното сортиране на суровината, външните слоеве предлагат естетична визия и превръщат шперплата в идеален кандидат за конструктивни приложения.

Лесен монтаж. Спестявате време, енергия и пари!

Използваме висококачествени патентовани крепежни елементи, което позволява бързо и самостоятелно да сглобите конструкцията с двама души за 1-3 дни по всяко време на годината без специални инструменти или оборудване. Всички части са произведени с висока точност и номерирани, което значително опростява сглобяването и елиминира грешките. Опаковани са в европалети и могат лесно да бъдат разтоварени от един човек.

Комплектът за самостоятелен монтаж включва:

 1. Готова куполна конструкция.
 2. Монтажни подложки (шперплат)
 3. Болтове, гайки, шайби, дюбели
 4. Инструкции за сглобяване
  Време за монтаж: 1 ден
  Срок за доставка: 20-40 работни дена
свобода в дизайна

Никакви стълбове и прегради няма да попречат на изпълнението на всички дизайнерски идеи. Прозорците и вратите се монтират навсякъде в конструкцията. В сферичната рамка няма ъгли, с изключение на индивидуални решения с преддверия, така че вътре няма да има слепи зони и джобове.

устойчивост

Конструкциите са от висок клас, самоносещи и притежават висока якост и устойчивост на неблагоприятни атмосферни условия - вятър, дъжд, градушка, виелици. Болтовите съединения придават на конструкцията допълнителна здравина; къща с дори най-големия диаметър ще издържи на всички натоварвания от сняг и вятър.

по-евтино е

Спестяванията започват още на етапа на проектиране. За лека стратодезична сферична рамка, изработена от дърво не са необходими масивни основи. Довършителната площ (вътрешна и външна) е с 30% по-малка в сравнение с правоъгълни форми. Няма нужда да се използва скъпо специално оборудване по време на монтажа - това определя ниската стойност на сметката за строителство.

Базов комлект материали

Всеки комплект включва: избраната конструкция, подови конструктивни греди (носещата дървена конструкция се изгражда върху точков фундамент с винтови пилоти и повдигната над земята конструкция от импрегнирани греди) и облицовка. Комбинирайте избраната конструкция с облицовка по избор:

Шиндли от Лиственица + летви и контралетви

Дървените шиндли от лиственица са екологичен материал, позволяващ на къщата да диша и притежава изключителна влагоустойчивост и трайност (клас 1 в съответствие с изпитване съгласно стандарт EN 15083-1 (EN84). Издържат дълги години, без да променят технологичните си характеристики, т.е не гният, не могат да бъдат изядени от инсекти, не се цепят, пукат, измятат и т.н. Облицовката с дървени керемиди се полага в три слоя и дава отлична звуко и топлоизолация.

Шиндли от Елша + летви и контралетви

За разлика от шиндлите от лиственица те са по-тънки, по-гъвкави и по-лесни за облицовка на сферична повърхност.

OSB фабрично нарязан

Влагоустойчив OSB-3, дебелина 15 мм. Точно изрязване на OSB според формата на секциите на конструкцията, всичките елементи са номерирани.
Предимства при поръчка на фабрично нарязан OSB:

 • OSB плочите се режат с помощта на високо прецизно оборудване, точно според размера на секциите.
 • Ще спестите време за монтаж и ще предотвратите грешки. Не е нужно да купувате или правите нещо на място.
 • OSB-3 е с повишена здравина и устойчивост на влага.

Тента с прозрачни отваряеми части

Тентата е архитектурен PVC текстил, 650гр., който не поддържа горене. Прецизно заваряване с високочестотни токови машини. Абсолютна свобода в изпълнението на прозрачни отваряеми части. Възможно да се оборудва с мрежа срещу комари. Възможност на изпълнение на отвори за вентилация и за коминно тяло.

Цялостно изпълнение до ключ. СФЕРАТА 123 предоставя цялостен пакет услуги за изграждане на оригинални сгради.

Пакетът включва консултации, проектиране, доставка и монтаж на готови дървени конструкции и строителство. Проектантски екип и строителна бригада са в постоянна обратна връзка. Предлагаме комплексна услуга, която започва с индивидуален проект за дървена къща съгласно Вашите конкретни изисквания и завършва с реализацията на готова къща до ключ със следните етапи:

 • Изграждане на точков фундамент с винтови пилоти и повдигната над земята конструкция от импрегнирани греди. Възможно е изпълнение на подиум-тераса с декинг около купола
 • Монтаж на носеща конструкция на купола
 • Монтаж на ограждаща конструкция
 • Монтаж на дограма за врати и прозорци
 • Монтаж на външна облицовка
 • Полагане на топлоизолация с минерална вата или еко-вата
 • Изграждане на комуникации: ел.инсталация, вентилация, водоснабдяване и отопление
 • Подови настилки, монтаж на вътрешни преградни стени, довършителни работи

Отстъпка 10-15%

При поемане на цялостно изпълнение от СФЕРАТА 123 ЕООД получавате отстъпка от цената в зависимост от избраната конфигурация. Списъкът с услуги включва монтаж на
конструкцията, изолация и пароизолация, монтаж на преградни стени,
прозорци и врати, подове, електрическа и ВиК инсталация.

СФЕРАТА 123

Нека те почерпим с вдъхновение

Ще се радваме да се присъединиш към FB групата. Вдъхновението на
Сферата 123.
chevron-up