kupolni-kashtikupolni-kashti
eko-selishta

Еко селища

Устойчив живот
Хармонична
Среда
Енергийна
Автономност
Устойчив
туризъм
ГРАДСКАТА СРЕДА
Живот в матрица

С навлизането в 21-ви век човек все повече живее в среда с отрицателно въздействие – облъчвания от изкуствена ЕЛЕКТРОМАГНИТНА РАДИАЦИЯ, замърсяване на въздуха, водата, земята. Използването на 5G клетъчни устройства в телекомуникациите носи потенциални рискове за здравето. Доказано е, че радиочестотните електромагнитни полета (RF-EMF) са вредни за хората и природата.

Човешкото тяло е заобиколено от електромагнитна обвивка – аура и се намира в хармонична връзка със Земното магнитно поле, което оказва изключително влияние на целия организъм. Железобетонната плоча на конвенционална къща с множеството си метални арматури прекъсва тази връзка. Дървената конструкция на куполната къща няма метална решетка в основата. По този начин осигуряваме наличие на здравословното за човека естествено магнитно поле, като се елиминира напълно синдрома Магнитен дефицит - причина за десетки патологични  процеси.

АЛТЕРНАТИВА
Живот в Еко селище

До 2050-та година 90% от населението на Земята ще е концентрирано в няколко стотин мегаполиса. Едновременно с това се наблюдава устойчива тенденция на вътрешната миграция в България, при която над 37% от хората, предимно на млада възраст, се местят да живеят от града на село. Тази тенденция е свързана с новия начин на мислене, еко-култура на хранене, поведение и здравословен начин на живот. Вижте го в едно УНИКАЛНО СЕЛО В ЛАТВИЯ.

Предлагаме Ви модел на алтернативен начин на живот в хармония с природата – Автономно Еко селище. Това е комфортно пространство, където общност от няколко приятелски семейства сама произвежда по-голямата част от хранителните си ресурси и енергия. Среща се, почива си и се социализира.

СТРУКТУРА

Куполни дървени еднофамилни къщи (около 15 бр.) за семейства, които постоянно ще живеят в селището или ще се отдават под наем.

Куполни ритрит-къщи всяка с по две двойни стаи или по едно студио, които позволяват настаняване на общо около 60 човека.

Голям закрит купол, пригоден за йога, семинари, камерни концерти. Проектиран с хармонични форми за перфектно озвучаване и удобства предразполагащи към релаксация.

Множество работни зони, зони за почивка, игри и медитация, био-магазини, ресторанти.

Висок стандарт

Еко селището осигурява висок стандарт чрез
използването на висококачествени еко-материали и разумно изградена инфраструктура. Финансовата доходност може да бъде постигната чрез:

Активна дейност на ритрит-центъра.

Провеждане на семинари.

Ресторант, в които се предлага местно отгледана или произведена храна.

Магазин за екологично чисти продукти местно производство.

Максимално ползотворно използване на наличните ресурси.

Енергийна автономност

Еднофамилните къщи отговарят на изискванията за нискоенергийни сгради.

Сградите за общо ползване са енергийно позитивни.

Използване на възобновяеми източници на енергия.

Вторично оползотворяване на енергия.

Рационално използване и общо съхранение на енергийни и водни ресурси.

Рециклиране на вода и на отпадъци с помощта на перма-културната градина.

Храна от градината

Като модел на хармонично съществуване на растения, животни, птици, насекоми и хора, подкрепяме идеята за пермакултурна градина. Тя е инспирирана от Мандалата и осигурява собствено произведени продукти за нуждите на живеещите в комплекса. Всяка една къща ще има своя собствена градина, а една голяма ще обслужва нуждите на ритрит-центъра, ресторанта и магазина.

АЛТЕРНАТИВА
Туризъм в Еко селище

Туристическите комплекси, разположени в отдалечени локации, предразполагат към усещане за бягство и спокойствие и са често търсени в днешния забързан живот. Споделяме общата представа за това, как ще изглежда туризмът в бъдеще: вместо големи хотелски комплекси на клиентите се предлага голямо собствено обособено пространство, позволяващо релакс, уединение и качествена почивка в красива среда.

Туризмът на бъдещето
1. Устойчив туризъм

Проучване на Booking.com разкрива, че туристите стават все по-чувствителни на екологични теми и 87% от тях заявяват, че биха желали да пътуват „устойчиво”. Терминът „УСТОЙЧИВО ПЪТУВАНЕ” отговаря на следните критерии:

Храната в ресторанта да бъде от местни производители
Въведени мерки, свързани с енергийната ефективност
Въведена политика по отношение изхвърлянето на храна
Прекарване на известно време в дейности, които допринасят за подобряване на околната среда
2. Социален клуб

Целта е да се осигурят необходимите удобства, така че гостите да могат да се събират заедно за различни дейности: концерти, театрални представления, масажи, различни курсове и други. Принципите, които въплъщаваме в изграждането на туристически еко-комплекси са следните:

Лобито се проектира като иновативно пространство, предлагащо четири зони – за работа, игра, почивка и хранене
Гостите се насърчават да прекарват по-малко време в стаите си
Рецепцията се превръща в „дневна“ с много места за сядане, споделено работно пространство
Осигуряване на постоянна Wi-Fi връзка
logo-sferata-kupolni-kashti-i-glemping-kupoli

Къщи на бъдещето – Българево

Разгледай концептуалния проект.
chevron-uparrow-right