kupolni-kashtikupolni-kashti
Сподели

Уникално село в Латвия

АМАТЦИЕМС е уникално и нетипично село, подобно на което не съществува не само в Латвия и балтийските държави, но и в цяла Европа. Основната идея на АМАТЦИЕМС е да предложи на съвременния човек цялостно комфортно жилищно пространство в селска местност, отговаряща на най-съвременни изисквания. Тук се дава възможност да се насладите на магията на природата в условията на обичайния комфорт. Парцелите не са оградени, което позволява на представителите на дивата фауна - елени, лисици и други животни да се движат свободно из територията.
Наред с истинското единство с природата се предлагат всички възможни съвременни удобства. Всеки обект разполага с електричество, централизирана система за водоснабдяване с прясна вода (дълбочина 175 м.), канализация и техническа охрана. Оптичният кабел за широколентов достъп до Интернет дава възможност да живеете в гората, без да прекъсвате бизнеса си. Селото е под денонощно видеонаблюдение. Всички системи отговарят на условията за поддържане на екологичния баланс на околната среда. Повечето домове използват топлинна помпа с наземен източник за отопление, за да намалят емисиите. Специализиран персонал се грижи за поддръжка на езерата, пътищата и уличното осветление.

Строителни правила

За жителите на АМАТЦИЕМС е осигурена спокойна и тиха обстановка, позволяваща продуктивна работа, както и пълноценна почивка със семейството и приятелите. За целта са създадени единни вътрешни правила за реда в селото. Тези правила гарантират хармоничен начин на живот и съмишленици, зачитащи природата и спокойствието.

Използване на земята и допустими сгради

Всички парцели се предоставят изключително за изграждане на еднофамилни жилищни сгради. Позволено е да се построи една къща върху имота с гараж, разположен в близост до къщата, беседки, както и други конструкции, които обикновено се използват за задоволяване на битовите нужди на едно семейство. Имотът няма право да се използва за религиозни, култови и политически дейности, за оборудване на барове, дискотеки и танцови клубове, за нуждите на казината и хазартните зали, за поставяне на игрални автомати, предоставяне на интимни и еквивалентни услуги, за организиране на други развлекателни събития от подобен характер, за предоставяне на търговски и масови услуги, за всяко производство, както и за други дейности, свързани с повишен шум и миризми.

Разрешен тип застрояване

Дървени или тухлени сгради. Допустими покривни покрития са тръстика, глинени или дървени керемиди. В знак на уважение към жителите и гостите на селото, по време на строителните работи, парцелът трябва да се почиства; не се разрешава дългосрочно съхраняване на строителни отпадъци или други отпадъци върху парцела. Също така не можете да организирате палаткови лагери и паркинг за автомобили. Забранено е поставянето или изграждането на мобилни ремаркета, предназначени за временно пребиваване, мобилни къщи, изби, навеси, гаражи или други сгради, с цел използването им като временно или постоянно жилище, или за всякакви други нужди, освен когато тези обекти са необходими във връзка с изграждането на семейна селищна къща на съответния поземлен имот. Всяка къща в селото има индивидуално оформление. Следователно, за да се запази пейзажният изглед от който и да е имот, оградата (ако собственикът я пожелае) е поне 50% прозрачна; използван материал - дърво, височина - до 1,2 м. Оградата трябва да съответства стилистично на общата концепция за развитието на селото. Около него има обширни гори и горските животни се влюбват в разходките из АМАТЦИЕМС; следователно в селото практически няма огради, които да пречат на свободното движение на животните. Единствените огради са поставени пред водни обекти за семейства с малки деца.

Опазване на насажденията

В процеса на създаване на селото беше обърнато специално внимание на запазването на дърветата, израснали през годините, и създаването на нови насаждения, за да може съответно да се отвори гледка към пейзажа или да се затвори двора за любопитни очи. Ето защо, преди да разширите, намалите или премахнете насажденията на който и да е поземлен парцел, е необходимо да разработите и представите на лицето, отговарящо за фермата, проект за подобряване на конкретен обект. Когато озеленявате парцел, проектът трябва да се разработва по отношение на растения и насаждения, чиято максимална височина не надвишава 2 м. Необходимо е да се погрижите за горски растения от естествен произход - особено мъх, лишеи, хедър и др., като ги запазвате възможно най-много на техните естествени места.

Животни

На територията на АМАЦИЕМС е разрешено да се отглеждат кучета, котки или други домашни животни и чието отглеждане е разрешено от законодателството на Република Латвия, освен ако тези животни се отглеждат с цел развъждане. За да се зачита останалото население на АМАТЦИЕМС, свободното движение на животни е разрешено само в рамките на оградената зона на техния имот. За да могат горските животни да се движат свободно и лаят на кучето да не пречи, през нощта, а също и в момент, когато кучето не е под прякото наблюдение на собственика си, то трябва да е на закрито. В съответствие с принципите на хуманно отношение към животните не е разрешено да се държи куче на верига; в същото време собственикът трябва да се погрижи кучето да не пресича границата на своята територия, което може да бъде осигурено чрез дисциплина или с помощта на електрическо предупреждение (на кучето се поставя специална яка и когато преминава границата на определена територия, кучето получава безопасно здравословно разреден електрически ток). Извън тази зона кучетата трябва да се държат на каишка. Като се грижат за собствената си безопасност и безопасността на останалите жители, домашните любимци трябва да бъдат ваксинирани в съответствие с ветеринарните изисквания в сила в Република Латвия. Необходимо е, доколкото е възможно, да се отнасяме внимателно с горските животни, да не пречим на движението им, за да останат в селото.

Поддръжка на незаети и незастроени парцели

Тъй като на територията на селото няма огради, имотът е частично видим, като по този начин се създава общ образ на селото. По този начин отговорността на собствениците на незаети и/или незастроени парцели е да ги поддържат винаги в ред, като редовно плевят тревата и предотвратяват натрупването на различни видове отпадъци. Ако самият собственик няма възможност или желание да поддържа собствеността в ред, лицето, което управлява домакинството, ще го направи срещу заплащане.

Нарушения на обществения ред

За да се осигури спокойна и тиха обстановка на територията на АМАТЦИЕМС, не се разрешават действия, които нарушават обществения ред или накърняват самоуважението, включително провеждането на силни партита и пикници. Работата на силни механични устройства (косачки за трева, строителни инструменти и други източници на силен шум) преди 9:00 и след 21:00 не е разрешена. Също така не е позволено да се възпроизвежда музика от автомобили и помещения на такова ниво, че да може да се чува на парцела на съседа. Поради факта, че покритието на повечето покриви на къщи се състои от тръстика, не е разрешено пускането на фойерверки и други пиротехнически средства, с изключение на централизирана фойерверка, организирана от лицето, отговарящо за домакинството, в специално обособено място място в административния център по време на общите празници на селото.

Използване на водоеми

Един от най-популярните начини да прекарате свободното си време в АМАТЦИЕМС е риболовът, така че е разрешен индивидуален риболов в езерото на собствения Ви парцел или в общите езера на няколко собственика. Търговският риболов не е разрешен. За да се осигури тиха среда, моторни водни превозни средства не са разрешени в нито един от водоемите. Плуването и движението в езера с използване на гребни лодки и педали не е ограничено и границите на собствеността не се вземат предвид, но в чужд имот не може да се използва без разрешение. През зимата всеки собственик се грижи да изреже ледена дупка в езерото си, за да осигури кислород на рибите.

Това бе поглед върху начина, по който е организиран редът на територията на селото. Разгледайте още снимки ТУК.

СФЕРАТА 123

Нека те почерпим с вдъхновение

Ще се радваме да се присъединиш към FB групата. Вдъхновението на
Сферата 123.
chevron-up