kupolni-kashtikupolni-kashti
Сподели

Живот без стрес в куполна къща

Известно е, че стресът се отключва не само от предизвикателствата на ежедневието, но и от неблагоприятни екологическа среда, взаимоотношения с околните, атмосфера и условия в дома.

По какъв начин животът в куполна къща ще елиминира стреса от нашия живот?

О, градски жителю, представи си: след дълъг и напрегнат работен ден, вместо да се прибереш в апартамент с гледка към редица насрещни прозорци и шум от съседа над теб, пътуваш към покрайнините на твоя град. Отваряш вратата на колата и те лъхва свеж въздух. Тишина, толкова различна от градската глъч. Влизаш в твоята куполна къща и се отпускаш в креслото пред панорамния прозорец. Буквално се разтваряш в околния пейзаж, огрян от лъчите на залязващото слънце. Умиротворение. Усещането в дървената куполна къща е неописуемо. Ароматът и топлината на дървото, огромното, но едновременно с това топло и уютно пространство те обгръщат…След кратка почивка излизаш в твоята пермакултурна градинка, да докоснеш посадените от теб растения, да откъснеш краставичка, домат, салатка и подправки - чиста храна, отгледана от теб. Идват гости, които се чувстват комфортно и се наслаждават на уюта на дома ти и на вкусната вечеря. Вечерта минава неусетно и загледан в звездите, светлината на които струи през кръглия прозорец на върха на купола, се унасяш в дълбок и спокоен сън…Съвършена картинка. Но животът в куполната къща ти дава и много повече.

Гледка от куполна къща

Екология

Дървената къща осигурява оптимално естествена здравословна среда за организма на човека, елиминирайки напълно Синдрома МАГНИТЕН ДЕФИЦИТ. Уютът и атмосферата в нашия дом имат пряко въздействие върху качеството ни на живот, физическото и психическото ни здраве. Домът е мястото, което ни прави спокойни, сигурни и удовлетворени. Изключително важна роля за това играе чистотата на въздуха. Сферичната форма на куполната къща и огромният и обем са предпоставки за отличната естествена циркулация на въздуха в нея.

Красота

Куполните къщи са съвършени. При създаването им ние прилагаме принципа на златното сечение: отношението на диаметъра към височината на купола е точно 1,618 или съотношение 62% към 38%. Домът, създаден съгласно ЗЛАТНАТА ПРОПОРЦИЯ, хармонизира обкръжаващата природа и човека. Хармонично построеното пространство по естествен начин предизвиква положителни емоции на радост, възторг и любов. Живеейки в куполен дом, построен въз основата на златното сечение, човек усеща вътрешен баланс във всичките сфери на живота си.

Хармония

Най-хармоничната форма за живот е купол. Подсъзнателно, тя се възприема като защита. Сферичната форма е въплътена например в църкви, храмове и древни архитектурни форми. Още на входа човек се чувства спокоен и умиротворен. Липсата на остри ъгли създава приятна и чиста енергия. В една сферична къща енергиите от всички посоки се сливат хармонично в центъра, в резултат на което се получава един съвършен енергиен баланс. ВЪТРЕШНАТА ЕНЕРГИЯ на куполните къщи е уникална, тъй като всички основни жизнени потоци се разпределят по балансиран начин.

Здраве

"Моята къща е моята крепост." За да може нашата къща да ни предостави подкрепа и равновесие в живота, тя трябва да има правилната форма. Здравето на човека зависи и от това. Околната среда има огромно въздействие върху човешкия мозък. В науката днес се е появил нов термин: "невроархитектура". При нея пространствата се изграждат като се вземат предвид не само различните физически потребности на човека, но и особеностите на нервната му система. Едно ново научно изследване е посветено на въпроса каква трябва да бъде архитектурно-пространствената форма, за да благоприятства максимално проявлението на положителни емоционални състояния.
Това изследване показва, че пространство за живот, което в план (погледнато отгоре) има вид на окръжност, води до пробуждане на желанието в човека да се движи красиво, да танцува, дава му положителен емоционален заряд. Сферичната форма във вид на ¾ кръг активно подпомага състоянието на отпускане, отдих, уют, физическа релаксация, подбужда към общуване с любими хора, предизвиква творческо вдъхновение – като състояние на душата.

И така… настава сутринта и стъпил върху зелената трева, се протягаш в лъчите на изгряващото слънце и имаш усещането, че животът е съвършен. Тръгваш на работа, бодър и зареден с енергия и размишляваш, дали не е възможно да организираш бизнеса си така, че да прекарваш повече време тук, в дома си, който те дарява с това усещане за цялостност и любов. Откакто живееш по този начин, стресът е някакво понятие от друга реалност, която няма връзка с теб.

Наистина ли е възможно всичко това? Да, и ние – екипът на Сферата 123 – имаме ясен план, как може да се случи!

СФЕРАТА 123

Нека те почерпим с вдъхновение

Ще се радваме да се присъединиш към FB групата. Вдъхновението на
Сферата 123.
chevron-up